Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gift

19. 9. 2012 7:04
Zas blábol

Pane učený. Miliony mrtvých jdou na vrub především jejich nezkrotné potřebě množit se za každou cenu bez ohledu na to, jestli ty spousty dětí uživí. U nás máme také podobnou menšinu, po krku v dluzích, ale sekají děti jak na běžícím páse. Těmto lidem je třeba pomoci, ale rozhodně ne je živit. V rozvojových zemích umírali lidé a děti hladem již v 70. letech minulého století, kdy o zelené naftě nikdo nikdy neslyšel. ;-€

2 0
možnosti

raz

20. 9. 2012 0:28
Re: Zas blábol

Nedostatek potravin byl, je a zůstane nejúčinnější metodou zabraňující přemnožení kteréhokoliv společenství živočichů, kterou příroda praktikuje .Je to zcela přirozená zákonitost zachování druhu. Proč si člověk myslí, že to může trvale změnit? A ekoteroristé? Ti tento proces jenom urychlují.

Ve státech amerického středozápadu bylo odjakživa 60% půdy neobdělávané a tvořili ji pastviny. Tráva zadržuje vodu a napomáhá, aby se voda ze srážek pomalu vsakovala, byla tak zdrojem spodní vody i pomalého odpařování do ovzduší.Zásluhou  výroby biosložek do paliv se mnokráte zvětšila osevní plocha kukuřice i soji a to nenávratně pozměnilo koloběh vody v obrovských oblastech s nedozírnými následky na produkci všech potravin. Směsí americké kukuřice a soji je krmen dobytek i v Evropě a na kukuřici zavisí  životy statísíců lidí v Africe, kteří ji dostávají v rámci potravinové pomoci.Letošní katastrofické sucho v USA tak způsobí hladomor v potravinově nesoběstačných  rozvojových zemích

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

18. 9. 2012 23:53
s eko problémy souhlas

S potřebou živit svět ne.

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

18. 9. 2012 23:13
Dotaz

Napsal jste: "Obyvatelé bohatých států podle průzkumů nespotřebují více než deset procent nakoupených potravin." Jistě, ve vyspělých státech dochází k plýtvání s potravinami. Avšak výrok, že obyvatelé 90 procent NAKOUPENÝCH potravin nespotřebují, se mi nezdá.

0 0
možnosti

emersonskej

18. 9. 2012 23:40
Re: Dotaz

???8-o

0 0
možnosti

apeppepa

18. 9. 2012 22:49
Zemědělství nerozumíte

Vaše zmínka o řepce je mylná, je to výborná předplodina pro obiloviny a nevím, jak by mohla půdě škodit. Jediným problémem jejího vyššího zastoupení je vyšší výskyt jejích škůdců a chorob. Co se týče údajného" hladu" - problém není v nedostatku potravin, ale v tom, že si chudé země kupují raději zbraně než potraviny, problém je chudoba jejich obyvatel. A ceny - konečně jsou takové, že se zemědělství vyplácí, nejde donekonečna dotovat a produkci prodávat pod cenou, ve vyspělých zemích byl vždy velký problém s nadprodukcí. Nasměrování části produkce do energetiky vede k rozvoji nových technologií, k novým pracovním místům, ke snížení závislosti na ropě apod. a tím také ke snížení cen ropy apod.

2 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

18. 9. 2012 23:08
Re: Zemědělství nerozumíte

R^

0 0
možnosti

Tramp_007

18. 9. 2012 14:16
To, že někde

je hladomor je problém distribuce, ne absolutního množství potravin na Zemi.

1 0
možnosti

Gaspard

18. 9. 2012 10:55
Ekologistům (zvláště některým) tento stav vyhovuje

Hodně militantních ekologistů má totiž ve svých chorých mozcích jako východisko pro ocharnu Gáji likvidaci nebo alespoň výraznou redukci lidstva. A hladomory jsou voda ne jejich mlýn.

5 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Jmenuji se Jaroslav Veverka a bylo mi 50 let. Podnikám v oborech energetika, strojírenství a stavebnictví. Vedle práce je mým koníčkem sport, konkrétně hokej a fotbal.

Seznam rubrik